8 martie: De Ziua femeii, regal de tango argentinian la Alba Iulia

- Culture - februarie 27, 2023
Distribuie

Invitație la tango este un spectacol complet de tango argentinian, muzica și dans pus în scenă de Cluj Tango Orchestra și Compania de Tango Cluj care si-au unit eforturile de-a lungul anilor în zeci de spectacole și colaborări.

„Cluj Tango Orchestra” este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj-Napoca. Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango argentinian.
Repertoriul orchestrei este compus în mare parte din lucrări ale Filarmonicii „Del Tango” BuenosAires, pentru Tango cvintet. În repertoriu regăsim lucrări de tango nuevo (Astor Piazzolla, Hugo Diaz) sau tango salon /milonga/vals (Osvaldo Pugliese, Francesco Canaro, Rodolfo Biagi, Anibal Troilo, Carlos Gardel, Pedro Laurenz, Juan D’Arienzo) dar și prelucrări ale tango-ului românesc din perioada interbelică.

CLUJ TANGO ORCHESTRA
IULIA MERCA – mezzosoprană (Opera Națională Cluj)

Cu o prezență scenică magnetică și impunătoare, cu o voce inconfundabilă, în 18 ani de activitate a debutat în peste 40 de roluri de operă, operetă sau musical, atât în țară cât și în străinătate. Activitatea artistică a Iuliei cuprinde concerte camerale de muzică si poezie, spectacole de musical, operă si teatru, interpretările sale fiind apreciate pe numeroase scene ale lumii: Tokyo, New York, Kulu- India, Viena, Praga, Paris, Roma. A obținut marele premiu la concursul internațional de Canto „Haricleea Darclee”, premiul I la Festivalul Lied-ului românesc (Brașov 2003), premiul pentru cea mai bună solistă în cadrul festivalului Operelor Naționale de la Iași.

Maestrul CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)
Cu o activitate concertistică-solistică de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii Vienna Strauss, profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.

-Concert maestru la Noua Orchestra Transilvana

-Profesor colaborator al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

ELENA GHEMEȘ- violoncel (Opera Națională Cluj)
Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.

IRINA INDREI – pian (Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)
Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță – catedra pian principal.
Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs).

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon
Absolvent al Academiei de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind student al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie remarcabilă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentiniandin România și de peste hotare.
Asociația Cluj Tango Orchestra concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, fiind partener de imagine și cu Opera Națională din Cluj Napoca și cu Colegiul de Muzică Sigismund Toduța.

Dansează HORIA CĂLIN POP & IOANA LASCU, membrii fondatori și instructori ai Compania de Tango Cluj.
Aceștia sunt printre cei mai titrați dansatori din România, cu o pregătire coregrafica in Argentina , invitati sa danseze pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România, alături de orchestre simfonice.

Organizatori ai Tango Cazino, unul din cele mai vechi și mai mari festivaluri internaționale de tango din România.
Amprenta artistica vibranta și eleganta face ca acest cuplu sa aducă în fata publicului savoarea tango ului argentinian în stare pură.
Partenerul acestui eveniment este La Conac, Alba Iulia, locul unde răsfățul culinar este la el acasă.

Așadar va invitam la tango, sa faceți parte din povestea noastră!

Bilete online pe iabilet.ro în link-ul de mai jos.
https://m.iabilet.ro/bilete-alba-iulia-invitatie-la…/

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.