Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: Împreună cu colegii din conducerea SC Apa CTTA, am participat la o întâlnire de lucru cu președintele ANRSC

- Administratie - februarie 27, 2023
Distribuie

„Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: În cursul zilei de luni am participat, împreună cu colegii din conducerea SC Apa CTTA, la o întâlnire de lucru cu președintele ANRSC, la invitația Cancelariei primului ministru. Am solicitat organizarea acestei întâlniri în regim de urgență, întrucât la 1 martie a.c. urmau să intre în vigoare noile tarife aprobate de ANRSC, ceea ce însemna o creștere a prețului apei cu peste 8% și a tarifului la canalizare cu peste 40%. Modificările au fost introduse în PNRR de fostul ministru USR, dl Ghinea, cu motivarea necesității de noi investitii în rețelele de apa și canal.

Concluzia întâlnirii de la guvern a fost că ANRSC va suspenda aplicarea ordinului ce urma să intre în vigoare de la 1 martie, pentru 2 luni, la solicitarea pe care am avut-o ca deputat de Alba. În acest timp, operatorul trebuie să revină cu un plan de afaceri revizuit, iar ANRSC s-a angajat că va stabili noile tarife etapizat, pe o perioadă de 3-5 ani, cu avizul MIPE.

Am insistat totodata ca în luarea noilor decizii să fie consultate autoritățile locale, iar autonomia locală să nu mai fie ignorată, cum din păcate s-a întâmplat. Așa cum se știe, majoritatea consiliilor locale au supus la vot noile tarife și le-au respins. Am preferat să nu intru în hora declarațiilor politrucilor locali, ci să găsesc cele mai bune soluții practice, pentru oamenii din Alba”.

PNL Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.