Ministrul Educației a vizitat grădinița smart din comuna Ciugud

- Actualitate - martie 11, 2024
Distribuie

Am avut o discuție constructivă cu doamna Ligia Deca, ministrul Educației, și mă bucur că ne-a vizitat comunitatea. Este primul ministru al Educației care vine la Ciugud, deși am lansat invitația tuturor miniștrilor care au deținut acest portofoliu în ultimii ani. Am abordat problema care îi doare pe toți colegii mei din mediul rural: finanțarea educației de la sate.

Fără menajamente, i-am spus doamnei ministru că trebuie să lupte pentru un buget mai mare la Educație și trebuie să convingă Guvernul României că școala de la țară are nevoie de politici publice coerente și de susținere financiară mult mai mare, fiind singura șansă pentru viitorul satului românesc. Școala de la țară nu trebuie închisă și nu trebuie lăsată să moară, dacă nu vrem ca în 50 de ani să avem majoritatea satelor pustii.

Noi am înțeles asta și la Ciugud educația este prioritară, astfel încât investim constant pentru viitorul copiilor noștri. I-am spus doamnei ministru că nu încetăm să visăm, iar cele mai frumoase visuri ale noastre sunt două proiecte urgente: o nouă școală, al cărei proiect este în evaluare pe PNRR și a trecut de prima etapă, și o creșă în zona industrială. Sunt proiecte pe care locuitorii din satele Ciugudului și le doresc, iar împreună vom reuși să le implementăm.

Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.