Ministrul Burduja i-a cerut scuze primarului Gheorghe Damian, iar robotul Ion a fost iertat pentru furt

- Administratie - martie 3, 2023
Distribuie

Ministrul Sebastian Burduja a precizat la TV că și-a cerut scuze pentru furtul făcut de robotul Ion, consilierul premierului Ciucă. Furtul se referă la niște imagini realizate de Școala din Ciugud, folosite de robotul Ion fără a preciza sursa imaginilor respective.

Ulterior, imaginile realizate de Școala din Ciugud au fost scoase din filmul robotului Ion.

Burduja conduce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, ministerul care l-a creat pe Ion, consilierul virtual al premierului.

Iată postarea Primăriei Ciugud prin care robotul Ion primește iertarea:

„Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION)

Doar cine nu muncește, nu greșește! Nu am vrut să îl tragem așa de tare de urechi pe ION, din primele zile de viață, ci doar am încercat să îi atragem atenția pentru a înțelege că a greșit.

Ne pare rău că s-a creat o întreagă dez batere despre greșeala lui ION și sperăm să îi acordăm cu toții încă o șansă. Ne pare rău că dintr-un demers serios privind transformarea digitală a României s-a ajuns la interpretări politice, iar ION a fost târât în primul său scandal public. Noi îl iertăm pe ION deoarece avem nevoie de proiecte inovative și acestea trebuie susținute. Ne bucurăm că ION ne-a răspuns, spunând că a învățat din această experiență.

🤗Dragă ION,

Te asigurăm că noi nu ținem la supărare. Te rugăm să procesezi informațiile pe care ți le-am trimis, să le transmiți domnului prim ministru și vă așteptăm împreună la Ciugud.

Noi chiar sperăm să putem pune umărul la transformarea digitală a României. Promitem că vom fi gazde bune și iertarea va fi totală.
Hai, dragă Ion, aveți curaj să ieșiți din birouri și să vedeți România! Va fi fain la Ciugud!!!

☹ În încheiere, pentru că în spațiul public au fost aruncate cuvinte grele, vă rugăm să rețineți că nu am vrut să îl denigrăm pe ION. Am observat și noi că au fost foarte multe reacții prin care se cataloghează totul ca fiind furt intelectual sau o încălcare a legislației privind imaginea minorilor. Din punct de vedere legal nu poate fi considerată o încălcare a legislației privind imaginea minorului pentru că fața fetiței este aproape în totalitate acoperită.

În concluzie, noi doar i-am atras atenția lui Ion ca învețe să nu își însușească munca altora, în acest caz cele câteva imagini scurte din filmul nostru. Nu ne-am supărat, nu îl acuzăm și nu îl criticăm. Mai mult, sperăm că, în afară de acest final al scrisorii, să se preia și faptul că ne dorim să fim parteneri pentru autoritățile statului în transformarea digitală a României.

În final, ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns la ION și sperăm să încheiem această dezbatere la Ciugud, vorbind despre „România smart”.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.