Un polițist aiudean a prins doi infractori care pozau în credincioși la Mănăstirea Râmeț

- Actualitate - martie 11, 2024
Distribuie

Comisarul șef de poliție Bercea Cristian Alin, șeful Secției 3 Poliție Rurală Aiud, se afla duminică, 3 martie, în timpul său liber, împreună cu familia, la o mănăstire din comuna Râmeț, când una dintre măicuțe a dat alarma după ce a descoperit că din chilia ei au dispărut toate economiile sale, 250 de lei și 120 de euro.

Fiind un bun cunoscător al locului, pentru că din adolescență obișnuiește să participe la slujba de duminica și folosindu-se de intuiția dobândită în cei 23 de ani de când este polițist, Cristian a analizat rapid situația și i-a cerut șoferului de pe microbuzul care urma să plece din stație, să aștepte.

I-au atras atenția două persoane, un bărbat mai în vârstă și un adolescent, care se urcaseră în microbuz, pe care-i zărise și la slujbă, pozând, pios, în pelerini. Chipul bărbatului îi părea cunoscut. Parcă îl mai văzuse undeva, într-o bază de date.

La controlul corporal, asupra tânărului de 15 ani a fost găsită suma de 4.070 de lei și 120 de euro. Cei doi susțineau că banii au fost adunați prin milostivenia oamenilor întâlniți la mai multe mănăstiri din țară, doar că între ei erau și cei care tocmai dispăruseră din chilia măicuței.

În cele din urmă, bărbatul de 42 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a recunoscut că a furat banii din chilie și că i-a dat minorului în încercarea de a scăpa de răspundere.

Cazierul acestuia se întinde pe mai multe pagini, iar pe minor îl luase într-o ucenicie care, din fericire, s-a încheiat după „lovitura” de la Râmeț.

A urmat întocmirea tuturor actelor procedural penale, iar probatoriul administrat l-a dus pe bărbat în arest. Acesta a fost prezentat și în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Aiud care a decis ca următoarele 30 de zile să și le petreacă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Minorul a fost plasat într-un centru de primire a minorilor în regim de urgență, iar personal specializat se va ocupa pentru ca drumul lui în viață să nu includă fapte ilegale.

Comunicat IPJ Alba

Service camioane
Comments are closed.