Lia Iancu, elevă a colegiului militar albaiulian, s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Geografie

- Din Judet - martie 15, 2023
Distribuie

Natura este într-o permanentă schimbare, ceea ce duce la creșterea interesului pentru cunoaștere a celor pasionați de geografie și de tainele ei. Sub îndrumarea profesorului Valer Macarie, elevii militari își fructifică permanent pasiunea pentru această știință, prin obținerea de distincții la concursurile de profil.

La etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, studiul aprofundat al elevilor și inspirația profesorului, au adus și de această dată rezultate deosebite.


Deși este doar la început de drum în colegiul militar, eleva fruntaș Lia Iancu s-a făcut remarcată prin rezultate deosebite la învățătură obținute prin muncă, perseverență și determinare. Provocată de cadrul didactic de specialitate, Lia s-a aplecat spre această disciplină științifică, reușind să obțină Premiul I și calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Geografie. Este fericită de rezultat și își dorește ca la nivelul următor să reprezinte cu succes colegiul.

„Mi-a plăcut geografia de când eram mică, dar nu am văzut-o niciodată ca pe un domeniu în care aș fi putut face performanță. Domnul profesor mi-a arătat însă contrariul, convingându-mă să particip la olimpiadă. După cum se poate vedea, a avut dreptate. Sunt foarte fericită de rezultatul obținut la etapa județeană a olimpiadei și am de gând să mă pregătesc temeinic pentru etapa următoare, deoarece reprezint colegiul militar la nivel național și în același timp, pe mine”, a mărturisit eleva fruntaș Lia Iancu.

Tot la faza județeană a Olimpiadei de Geografie, elevul fruntaș Patric Sotoc (clasa a X-a) a reușit să își depășească performanța de anul trecut, obținând în acest an Premiul II.

Tuturor, elevi și profesor coordonator felicitări, iar Liei mult succes la etapa națională a olimpiadei!

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.