Alba Iulia: Amendă pentru furnizorul de gaz după ”scandalul mercaptanului” din iulie 2020

- Din Judet - ianuarie 24, 2021
sistat
Distribuie

Compania E.ON Energie România SA a fost amendată de Protecţia Consumatorilor, după sistarea alimentării cu gaze naturale, de la sfârşitul lunii iulie 2020, din Alba Iulia.

În luna iulie a anului trecut, mai multe persoane din oraş au simţit un miros puternic de mercaptan, iar la scurt timp au început să apară sesizările.  Echipele de la Del Gaz Grid au intervenit şi au sistat alimentarea cu gaz în locaţiile în care existau scăpări. În total, peste 3.500 de consumatori au fost afectaţi, iar unii dintre ei au stat fără gaze naturale şi două săptămâni.

Oamenii au depus sesizări, iar E.ON a fost amendată de Protecţia Consumatorilor pentru că, deşi era obligată să îşi anunţe clienţii să verifice instalaţiile comune şi, în caz contrar, să sisteze furnizarea gazului natural, nu a făcut acest lucru.

Amenda aplicată a fost de 15 mii de lei dar compania a cerut anularea amenzii la Judecătoriei Alba Iulia. În timpul procesului s-a stabilit că E.ON Gaz este furnizorul de gaze naturale şi Delgaz Grid distribuitorul, astfel încât amenda a fost aplicată furnizorului.

Service camioane
Comments are closed.