Ziua Mondială a Educatorilor

- Educative - octombrie 5, 2022
Distribuie

UNESCO a marcat pentru prima oară Zi Mondială a Educatorilor în 1994. Decizia venea după ce în anul 1966 UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii au făcut anumite recomandări privind condiţiile de muncă a personalului didactic.

Ziua Mondială a Educatorilor (World Teachers’ Day sau Journée Mondiale des Enseignants) sau Ziua Educației este marcată anual pe 5 octombrie.

Ziua liberă pentru profesori și elevi (5 octombrie) vine cu două săptămâni și trei zile înaintea primei vacanțe a anului școlar în curs, structurat pe module de învățare (vacanța fiind programată în perioada 22-30 octombrie).

În România, Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită începând cu anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, potrivit unei decizii luate la 3 iunie 2013, de ministrul Educaţiei Naţionale.

În România mai există o sărbătoare similară, pe 5 iunie: Ziua Învățătorului.

Importanța educatorilor vine nu doar din actul didactic (învățarea copiilor, pregătirea lor pentru viață), ci și din faptul că ei sunt cei mai apropiați de copii după părinți. De multe ori educatorii (profesori, învățători) petrec mai mult timp cu copiii decât părinții celor mici.

La Mulți Ani, educatorilor!

Service camioane
Comments are closed.