Deputatul Radu Tuhuț: Programele „Student Invest” și „Family Start” prind contur. Normele de aplicare au fost publicate în Monitorul Oficial

- Politice - octombrie 5, 2022
Distribuie

În Monitorul Oficial al României au fost publicate normele de aplicare ale programelor de creditare „Student Invest” și „Family Start” – garantate de stat și cu dobândă subvenționată. Acestea pot reprezenta un mare ajutor pentru studenți și pentru familiile aflate la început de drum întrucât beneficiarii nu vor primi dobândă pentru banii contractați de la bancă!

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a transmis că prin aceste programe se vor putea accesa credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Tinerii vor achita la final tot atât cât au împrumutat. În plus, sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani.

Fiecare student, prin programul „Student Invest”, poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.

În programul „Family Start”, suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie, cu 7 locuri.

Aceste două programe au fost incluse în pachetul „Sprijin pentru România”, fiind derulate împreună cu Fondul Român de Contragarantare. Băncile se vor putea înscrie în program, iar tinerii sunt așteptați să acceseze aceste credite.

Programele au fost inițiate de către Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, fiind susținute de către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, respectiv de către președintele PSD, Marcel Ciolacu. Am convingerea că aceste programe vor aduce un plus în viața celor aflați la început de drum!

Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț

Service camioane
Comments are closed.