Ziua Internațională pentru Nonviolență marcată prin lansarea unei noi campanii de dicate siguranței elevilor

- Actualitate - ianuarie 30, 2024
Distribuie

Ziua de 30 ianuarie este declarată Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală, reprezentând o modalitate de a atrage atenția asupra violenței din mediul școlar. Pentru a marca însemnătatea acestei zile, polițiștii din Alba au intensificat acțiunile destinate creșterii siguranței în unitățile de învățământ, prin desfășurarea mai multor activități cu caracter preventiv-educativ adresate elevilor învățământul preuniversitar.

Siguranța în unitățile de învățământ presupune o conjugare constantă a eforturilor tuturor celor cu atribuții sau preocupări în acest domeniu: părinți, cadre didactice și autorități locale. Astfel că, astăzi, polițiștii Biroului Siguranță Școlară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba au lansat Campania ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, care reprezintă un demers preventiv pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar.

Campania se derulează la nivel național, atât în mediul urban, cât și în mediul rural și se desfășoară până la sfârșitul anului școlar 2023- 2024. Aceasta are ca scop informarea elevilor cu privire la noțiuni din domeniul juridic, dar și a părinților pentru identificarea comportamentelor de risc și a situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși elevii, în vederea reducerii victimizării.

În cadrul campaniei au fost selectate 5 unități de învățământ (trei situate în mediul urban și două situate în mediul rural) ai căror elevi din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a vor lua parte la un concurs de creație, constând în elaborarea unui Logo privind siguranța școlară și a unui slogan de însoțire a Logo-ului pentru prevenirea violenței școlare.

Realizarea acestor materiale va fi rezultatul efortului întregului colectiv de elevi al clasei, sub îndrumarea profesorului diriginte și cu sprijinul profesorului de tehnologia informației și a comunicațiilor. Fiecare unitate de învățământ selectată va desemna 3 lucrări câștigătoare, care vor participa la faza județeană de jurizare.

Materialele desemnate câștigătoare la nivelul județului Alba vor fi transmise Direcției Siguranța Școlară, pentru a participa la faza națională a concursului.

Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ preuniversitar și în zona adiacentă acestora constituie una din condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional de calitate, performant.

IPJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.