Ce efecte au produs concret legile lui Florin Roman, pentru oamenii din Alba?

- Actualitate - ianuarie 30, 2024
Distribuie

Ce efecte au produs concret legile lui Florin Roman, pentru oamenii din Alba? Circa 4.000 de locuitori ai județului Alba au fost împroprietăriți fără procese lungi și costisitoare. Alți 15.000 plătesc factura la jumătate

De multe ori, la întâlnirile cu cetățeni mai puțin informați, se pune întrebarea: “Și ce faceți voi parlamentarii pentru noi cetatenii?”, motiv pentru care am decis ca este nevoie de o mai bună comunicare a activității parlamentare cu toți oamenii din Alba.

Am vorbit despre intervențiile legislative, preluate de la cetățeni și primării din județ care au devenit legi și care au ajutat mii de pensionari din județul Alba.

Astăzi voi vorbi despre o altă modificare legislativă de impact, care a plecat urmare a discuțiilor cu oamenii din Alba. Este vorba de legea Roman, adică legea 123/2023. Foarte mulți cetățeni, în special din zona de munte, dar nu numai, se plângeau ca acolo unde nu s-au făcut decât acte de mana, sau lipseau, era nevoie de procese lungi si costisitoare pentru ati intabula toate terenurile. Practic era vorba de proprietăți moștenite din generație în generație, unde se bătea palma și era suficient pentru vânzarea-cumpărarea unor imobile. I-am ascultat, m-am consultat și am dus legea la bun sfârșit. Sunt circa 4.000 de locuitori ai județului Alba, care au depus la primării cererea însoțită de chitanța la registrul agricol, care face dovada faptului ca plătesc impozit. Azi, sunt sute de dosare care sunt aprobate, și alte câteva mii în lucru, pentru eliberarea deciziei. I-am scutit practic pe acești oameni, de bătaia de cap cu procese lungi și costisitoare în instanță. Procese inutile care consumau timp și bani.

Multe cereri au fost depuse la Albac – 370, la Sugag – 291, la Zlatna – 233, Sasciori – 234, Bucium – 172, Ceru Bacainti – 173, Ocolis – 199, Pianu -170 sau Posaga – 249. Mulțumesc pentru campania de informare prefectului de Alba și OCPI Alba, colegilor primari PNL.

Nu am rămas indiferent nici la problema plății facturilor la energie electrică, reduse cu 50% pentru locuitorii din Munții Apuseni. Abonații la Electrica Furnizare au fost amânați, pe diferite motive, aproape un an. Aici nu am intervenit legislativ, dar am cerut urgent ministrului Energiei și directorului de la Electrica Furnizare, să aplice legea. Rezultatul: înainte de finalul anului trecut, cetățenii județului Alba, în special din Apuseni, care au depus cererile, au primit acasă facturile reduse.

Fapte, nu povești, pentru oamenii din Alba!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Florin Roman, deputat PNL Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.