Recomandare ANPC: recuperarea sumelor calculate greșit de Raiffeisen Bank la credite

- Nationale - martie 11, 2024
Distribuie

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis o recomandare importantă pentru persoanele fizice care au avut credite la Raiffeisen Bank în perioada 2006-2009. După o acțiune de control, ANPC a constatat că banca a calculat eronat dobânzile pentru aceste împrumuturi în lei, euro și franci elvețieni, ceea ce a dus la încasarea unor sume fără temei legal de la debitori.

În urma acestei constatări, ANPC a sancționat Raiffeisen Bank și a dispus restituirea sumelor încasate în plus. Această măsură a fost confirmată și de o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce banca a contestat decizia ANPC. Conform informațiilor, peste 9.000 de credite deschise în perioada menționată sunt vizate, iar suma totală de peste 19 milioane de euro urmează să fie restituită consumatorilor afectați.

Până în prezent, aproximativ 92% din sumele datorate au fost recuperate, însă există o diferență de aproximativ 8% care nu a fost încă revendicată. ANPC îndeamnă persoanele fizice și/sau moștenitorii acestora să se prezinte la sucursalele Raiffeisen Bank pentru a solicita restituirea sumelor cuvenite, indiferent de starea actuală a creditelor lor. Este important de menționat că această recomandare se aplică și în cazul creditelor închise, ajunse la maturitate, executate sau restructurate.

Această inițiativă a ANPC vine în sprijinul consumatorilor afectați de practici incorecte și reprezintă un pas important în asigurarea respectării drepturilor acestora în relația cu instituțiile financiare.

The post Recomandare ANPC: recuperarea sumelor calculate greșit de Raiffeisen Bank la credite first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.