Trei doctori și toți trei… acuzații de plagiat la liderii PNL Alba

- Actualitate - martie 20, 2024
Distribuie

Să vedem pe scurt cum sunt atrași de studiu câțiva liberalii din Alba… în loc să-și vadă de afacerile lor.

Grea e boala politicienilor… toți vor să fie doctori. Orgolii, chestii, bani mai mulți la salariu și un CV pe care să scrie mare: DOCTOR.

În presa centrală (în revista Cațavencii) a apărut un articol despre plagiatul lui Gabriel Pleșa, primar și candidat PNL pentru Primăria Alba Iulia.

Cum și noi am primit niște informații în chestiune… Iată câteva:

Trei doctori liberali din județul Alba, la aceeași Universitate, cu același coonducător științific de doctorat (Toma Roman). Cei trei făceau parte din grupul lui Teodor Atanasiu (Alma Mater: Universitatea Tehnică Cluj-Napoca), cel care a condus PNL Alba mai bine de 20 de ani. Veți zice că este o întâmplare:

Tiberiu Bărbulețiu

S-a născut la 1 decembrie 1963 la Blaj. E absolvent al Institutul Politehnic București – Facultatea Transporturi.

Fost euro-observator în Parlamentul European din partea României (când încă nu fuseserăm primiți în UE) și fost deputat PNL de Alba (2004-2008), Tibi Bărbulețiu este doctor în Sociologie Economică – Academia de Studii Economice București.

Mai întâi, Tiberiu Bărbulețiu a urmat studii de doctorat în 2000-2004 la Academia de Studii Economice București, pentru ca apoi să apuce ca și alții calea Colegiului Național de Apărare – Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, unde au studiat mulți „băieți deștepți” ai politicii dâmbovițene.

Lucrarea sa de doctorat are titlul: „Rolul relaţiilor interumane în promovarea turismului internaţional”, 2004, conducător științific: Toma Roman.

Dan Coriolan Simedru

S-a născut la 25 februarie 1962. E absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Fost prefect de Alba (aprilie 2008-februari 2009, martie-octombrie 2012) și fost deputat PNL de Alba (1997-2004, 2012-2016).

Dan Coriolan Simedru și-a luat doctoratul în sociologie la Academia de Studii Economice din 2007 (deși pe site-ul Camerei Deputaților scrie 2005).

Lucrarea sa de doctorat are titlul: „Dezvoltarea regională şi utilizarea forţei de muncă în zonele defavorizate din Munţii Apuseni”, 2007, conducător științific: Toma Roman.

Gabriel Codru Pleșa

Născut la 11 octombrie 1966, la Alba Iulia, Gabriel Pleșa este absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

În 2006 devine doctor în sociologie la Academia de Științe Economice București cu lucrarea…. „Utilizarea raţională a forţei de muncă în judeţul Alba”, conducător științific același Toma Roman.

Mari doctori a mai dat PNL Alba! Ce să mai zicem?

Dar să nu vorbim de plagiat în casa liberalilor. Deocamdată.

(vom reveni)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.