Trafic aerian paralizat: Mii de oameni sunt blocaţi în Marea Britanie şi în străinătate

- Nationale - august 29, 2023
Distribuie

Mii de pasageri aerieni au suferit întârzieri mari şi anulări după ce o „problemă tehnică” a afectat sistemele de control al traficului aerian din Marea Britanie, transmite BBC, citat de news.ro.

Oamenii sunt blocaţi în Marea Britanie şi în străinătate, după ce Serviciile Naţionale de Trafic Aerian au limitat numărul de avioane care aterizează. Companiile aeriene şi aeroporturile au avertizat că există în continuare „întârzieri semnificative”, în ciuda faptului că problema a fost rezolvată în câteva ore. O pasageră a declarat pentru BBC News că zborul ei de după-amiază nu era aşteptat să plece decât după miezul nopţii.

Au existat avertismente că unele perturbări ar putea dura zile întregi.

Heathrow a declarat luni seara târziu că programele au rămas perturbate în mod semnificativ, adăugând că persoanele care călătoresc marţi ar trebui să contacteze compania aeriană înainte de a se îndrepta spre aeroport.

Aeroportul Gatwick a declarat că intenţionează să opereze un program normal marţi, dar a sfătuit pasagerii să verifice starea zborului lor cu compania aeriană înainte de a merge la aeroport.

Aeroportul Luton din Londra a declarat, de asemenea, luni seară, că zborurile din spaţiul aerian britanic sunt în continuare supuse întârzierilor şi anulărilor, iar oamenii ar trebui să verifice cu compania lor aeriană pentru a afla care este situaţia zborului lor.

Nats a confirmat defecţiunea imediat după prânz, luni, înainte de a anunţa la ora 15:15 BST că a identificat şi remediat problema. Aceasta a precizat că „va dura ceva timp până când zborurile vor reveni la normal”.

The post Trafic aerian paralizat: Mii de oameni sunt blocaţi în Marea Britanie şi în străinătate first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.