Se întâmplă în județul Alba: Șoferul care a ucis trei tineri la Sântimbru a fost pus în libertate din cauza unei erori de calcul

- Actualitate - ianuarie 18, 2024
Distribuie

Autorul accidentului din 27 august 2023 soldat cu trei morţi, produs la Sântimbru, județul Alba, se bucură de libertate.

Trimis în judecată în noiembrie în stare de arest preventiv, autorul accidentului a fost lăsat în libertate în urma unei contestaţii formulate, în termenul legal, de inculpat.

Instanţa superioară a constatat că verificarea măsurii preventive ar fi trebuit să aibă loc cu două zile mai devreme, în ziua de 12 decembrie 2023 și nu în 14 decembrie 2023.

Potrivit AGERPRES, care citează motivarea instanței Tribunalului Alba, măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpat, ulterior prelungită şi menţinută succesiv, a încetat de drept în data de 13 decembrie 2023.

Din motivarea instanţei Tribunalului Alba, reiese că în şedinţa din 14 decembrie se afla pe rol soluţionarea contestaţiei formulate de inculpat, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ucidere din culpă, împotriva încheierii penale pronunţate în data de 7 decembrie de Judecătoria Alba Iulia, când instanţa a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, care urma să se calculeze de la data rămânerii definitive a încheierii penale, precizează AGERPRES.

Reamintim: în ziua de 27 august 2023, un tânăr șofer în vârstă de 19 ani a lovit cu mașina un grup de persoane care se deplasa pe marginea părţii carosabile pe DN 1, la ieșire din localitatea Sântimbru. În urma accidentului, trei tineri, în vârstă de 17, 18 şi 25 de ani, au murit pe loc.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Probele realizate mai târziu au scos la iveală alte valori: șoferul a avut o îmbibaţie alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge, iar după o oră, de 1,81 g/l alcool pur în sânge.

La momentul accidentului, șoferul era un începător. El obținuse permisul de conducere în urmă cu 9 luni !

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.