Lunca Mureșului: Percheziții la trei locuințe deținute de un tânăr de 22 de ani într-un dosar privind fapte de spălarea banilor

- Actualitate - ianuarie 17, 2024
Distribuie

În cursul zilei de 16 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 3 percheziții, pe raza localității Lunca Mureșului, la imobilele unui tânăr de 22 de ani, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor.

Din primele cercetări, se pare că în perioada mai – iunie 2021, acesta a încasat, într-un cont deschis pe numele său, într-o bancă din Germania, diferite sume de bani, în cuantum total de 12.000 de lei, pe care ulterior le-a transferat, succesiv, în diferite conturi din Ungaria, România, Letonia, Slovenia și Germania, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestora ori pentru a ajuta alte persoane, care au obținut banii din înșelăciuni, să scape de răspunderea penală.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat medii de stocare și mijloace informatice. Tânărul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba unde a fost audiat.

Perchezițiile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Service camioane
Comments are closed.