România se pregătește pentru schimbarea radicală a vremii: Ger și ninsori trecătoare urmate de perioade calde în următoarele săptămâni

- Nationale - ianuarie 19, 2024
Distribuie

Prognoza meteorologică anunță trecerea valului de ger, dar și o depresiune atlantică și temperaturi ridicate pentru perioada următoare

România se confruntă cu condiții meteorologice variate în perioada imediat următoare, după ce un val de ger și ninsori lovește țara la finalul acestei săptămâni. Prognoza meteorologică pentru următoarele patru săptămâni, făcută publică vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), indică schimbări semnificative în regimul temperaturilor și precipitațiilor.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024: Valorile termice vor cunoaște o creștere față de săptămânile precedente, cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului. Regimul pluviometric va varia, cu precipitații locale excedentare în extremitatea de nord și apropiate de cel normal în regiunile centrale, iar în rest se vor înregistra deficituri, în special în regiunile sudice.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024: Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, cu o creștere semnificativă în regiunile sud-vestice și nord-estice ale țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în întreaga țară, în special în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024: Se anticipă temperaturi medii ale aerului ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice, și local în cele centrale și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice și sudestice, apropiate de normal în restul țării.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024: Temperaturile vor rămâne apropiate de cele normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în sud-vest și nord-est. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pe întreg teritoriul României.

The post România se pregătește pentru schimbarea radicală a vremii: Ger și ninsori trecătoare urmate de perioade calde în următoarele săptămâni first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.