Primăria Comunei Ciugud își ia rămas-bun de la Verzulică

- Administratie - martie 23, 2024
Distribuie

A venit și momentul în care ne vom lua rămas-bun de la VERZULICĂ – roboțelul reciclator al copiilor din Ciugud. De o bună perioadă de vreme, roboțelul și-a oprit activitatea. Proiectul nostru a ajuns la final pentru că în România a intrat în vigoare Sistemul Garanție – Returnare, iar reciclarea intră în atribuțiile supermarketurilor.

Copiii noștri vor fi recompensați pentru implicarea lor și le-am pregătit o surpriză pentru că au reciclat sticle, PET-uri și doze de aluminiu, primind în schimb CIUGUbani (moneda comunității noastre). Astfel, fiecare clasă din cadrul Școlii Gimnaziale Ciugud va primi o sumă de bani pe care să o folosească în „Săptămâna Verde” sau până la finalul anului școlar pentru excursii sau alte acțiuni extrașcolare. Pentru a primi acest buget, provocarea este ca fiecare clasă să organizeze o acțiune de protejarea mediului, cu rol educațional.

Copiii din afara școlii, care au adunat în această perioadă CIUGUbani, pot să se alăture și ei acțiunilor copiilor din Școala Gimnazială Ciugud, adresându-se conducerii școlii.

Vă mulțumim tuturor, oameni mari și copii, pentru modul în care v-ați implicat în proiectul de promovare a reciclării ambalajelor de băuturi – „Verzulică – roboțelul reciclator”!

În acești ani, în care am derulat #împreună proiectul, Verzulică a reușit să obțină recunoașterea națională și să fie studiu de caz pentru promovarea educației de mediu:

-Verzulică a fost declarat de către Guvernul României „cea mai inovativă campanie de mediu din România” (2021);
-a câștigat „Oscarul pentru Mediu” la Gala Green Report România – premiul „excelență în campanii de mediu”(2022);

Promisiunea noastră este că Verzulică se va reinventa, în curând, în alte proiecte educaționale și de promovare a mediului înconjurător!

Mulțumim Envipco Romania, partenerul care a crezut în noi și, alături de care, am demonstrat că o comunitate „de la țară” poate dezvolta campanii despre care să vorbească o țară întreagă. 😉 Envipco este compania care în această perioadă și-a deschis o fabrică în județul Alba, la Sebeș, unde construiește, zi de zi, roboței reciclatori precum Verzulică (RVM-uri – stații de reciclare a ambalajelor de băuturi).

Primăria Comunei Ciugud #Verzulică #Ciugubani #mediu #envipco #SGR #Ciugud_to_be_true

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.