Peste 400 de tineri din Regiunea Centru acceptă provocarea prieteniei Europene

- Educative - noiembrie 4, 2022
Distribuie

Europe Direct Regiunea Centru sustinut de structura gazda – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in parteneriat cu Asociatia Emanoil, propun tinerilor din Regiunea Centru sa se implice social si creativ alaturi de prieteni, sa afle informatii despre programele dedicate lor, sa se distreze si sa mearga acasa cu diverse materiale utile. Sub denumirea European Frienship Challenge, tinerii din 12 licee din Regiunea Centru sunt asteptati sa se implice la un eveniment dinamic si antrenant, sub supravegherea cadrelor didactice si sub indrumarea echipei Europe Direct Regiunea Centru.

Evenimentele se organizeaza in contextul celebrarii Anului International al Tineretului, an in care au avut loc numeroase actiuni cu impact pozitiv asupra tinerilor. Prin acest eveniment aflat la prima editie, care cuprinde o suita de 12 intalniri, se va aduce un plus de informatii europene elevilor si liceelor participante, intr-o ora plina de dinamism, in care participantii pot fi creativi, preluand idei din materiale si platforme europene. Pe parcursul concursului se colecteaza parerile si mesajele tinerilor despre Europa, participantii vor raspunde la provocari cu intrebari interactive de cultura generala si vor primi indrumari prin obiectul cel mai frecvent utilizat de fiecare – telefonul. Echipa cu cele mai multe raspunsuri corecte si cel mai bun timp va fi premiata cu obiecte promotionale, dar fiecare elev va pleca acasa cu amintiri frumoase, cu un set de materiale promotionale, da mai ales cu abilitati mai bune de a lucra alaturi de colegi.

„Activitatea propusa este o provocare de iesire din zona de confort a tinerilor, carora le dam posibilitatea de a vedea scoala ca un spatiu de invatare prin jocuri, ce porneste de la un mod tineresc de testare a cunostintelor si care le dezvolta abilitatea de a lucra in echipa. Fiecare eveniment dureaza 60 de minute, iar echipele inscrise pot aborda orice strategie in vederea cresterii eficientei rezolvarii sarcinilor. Echipa Europe Direct Regiunea Centru, alaturi de voluntari ai Asociatiei Emanoil, vor coordona evenimentele desfasurate in fiecare locatie propusa. Scopul activitatii este sa facem cunoscute instrumentele de lucru ale Comisiei Europene, programele pentru tineri, sa implicam elevii printr-o activitate care sa le declanseze curiozitatea pentru a afla mai multe. Astfel, pentru ei stabilim un reper ca punct de informare, constituit de Centrul Europe Direct Regiunea Centru si ADR Centru,” a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pentru aceasta editie au fost invitati sa participe la activitati liceeni din localitatile Regiunii Centru: Alba (Cugir, Teius) Brasov (Fagaras, Rupea), Covasna (Targu Secuiesc, Covasna), Harghita (Borsec, Toplita), Mures (Sighisoara, Ludus) Sibiu (Agnita, Medias). Elevii vor constitui echipe de cate 4 membri, iar numarul maxim de echipe per liceu este de 10, inscrierea fiind realizata de coordonatorul echipei de elevi.

Activitatile prevazute implica o competitie in care fiecare echipa primeste diverse provocari, care presupun mai multe sarcini de rezolvat in perimetrul scolii cu check-point-uri de verificare si recompensare pri care se vede progresul echipelor si gradul de rezolvare al sarcinilor, dar si un instrument online de prezentare a etapelor, accesibil inaintea inceperii fiecarei activitati. Sub supravegherea cadrelor didactice, toti participantii au libertatea de a veni cu idei, materiale sau solutii cat mai interesante, care sa raspunda solicitarilor lansate in provocari. La finalul activitatilor, elevii vor avea un nivel de informatii mai ridicat cu privire la practicile ecologice, posibilitatile de reducere a risipei energetice, dar si oportunitatile programelor de tineret. Consideram ca, in acest fel, ei isi vor imbunatati perceptia cu privire la beneficiile implicarii in comunitate, precum si abilitatile de a lucra in echipa si de a folosi instrumente digitale in organizarea sarcinilor.


ADR Centru

Service camioane
Comments are closed.