Atenție la peștele cumpărat cu ocazia Floriilor! ANPC atrage atenția asupra potențialelor pericole, fiind un produs deosebit de perisabil

- Nationale - aprilie 26, 2024
Distribuie

Cu Floriile în apropiere, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) atrage atenția asupra achiziționării de pește, un aliment deosebit de perisabil, pentru a evita potențialele riscuri pentru sănătate. Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, subliniază importanța respectării recomandărilor pentru a preveni situații neplăcute.

Specialiștii ANPC oferă următoarele sfaturi:

  • Inspectați aspectul exterior al produsului pentru a evalua prospețimea.
  • Evitați produsele lipicioase, deshidratate sau cu pete de mucegai, cu miros și culoare modificate sau aspect vechi.
  • Refuzați produsele la care aveți îndoieli privind prospețimea sau calitatea.
  • Verificați etichetarea și evitați produsele preambalate neetichetate sau cu date de durabilitate modificate sau depășite.
  • Păstrați bonul de casă pentru a putea face reclamații justificate privind calitatea produsului.

ANPC avertizează că, în trecut, au fost găsite produse neconforme în comerț, cum ar fi pește alterat expus la comercializare sau produse neetichetate corespunzător. De asemenea, au fost identificate abateri în depozitarea și expunerea peștelui la vânzare, cum ar fi pește depozitat în afara spațiului frigorific sau expus direct pe paviment.

Prin urmare, consumatorii sunt îndemnați să fie atenți la calitatea și condițiile de comercializare a produselor din pește în această perioadă premergătoare sărbătorilor de Paști, pentru a se bucura de mese sigure și sănătoase.

The post Atenție la peștele cumpărat cu ocazia Floriilor! ANPC atrage atenția asupra potențialelor pericole, fiind un produs deosebit de perisabil first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.