Noi reguli pentru închirierea apartamentelor în regim hotelier!

- Nationale - aprilie 15, 2024
Distribuie

Noi reguli pentru închirierea apartamentelor în regim hotelier au fost anunțate în Brașov și în alte destinații turistice din țară, cu amenzi care pot ajunge până la 50.000 de lei pentru cei care nu le respectă.

Practicată frecvent în zonele turistice, închirierea apartamentelor în regim hotelier a devenit o sursă de îngrijorare pentru autorități. Mulți proprietari își închiriază unitățile fără a respecta regulile impuse și fără a plăti taxele corespunzătoare.

Pentru a reglementa această situație, Ministerul Turismului a propus modificări legislative care impun clasificarea camerelor, pensiunilor și hotelurilor înainte de a fi promovate pe platformele online. Începând din luna mai, este obligatorie clasificarea oficială de către reprezentanții Ministerului Turismului atunci când se face publicitate pentru cazare pe internet.

„Vorbim despre camere, pensiuni sau hoteluri care trebuie clasificate în primul rând, după care pot fi promovate pe toate site-urile de promovare în domeniul turismului. Bineînțeles că vom avea amenzi corespunzătoare, amenzile vor fi destul de mari, până în 50.000 de lei”, a declarat Lucian-Ioan Rus, secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului, pentru Observator.

The post Noi reguli pentru închirierea apartamentelor în regim hotelier! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.