Liderii coaliției de guvernare sunt așteptați, joi, la o discuție la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, în contextul impasului legat de rocada guvernamentală, spun surse din coaliție.

- Administratie - mai 23, 2023
Distribuie

Împărțirea ministerelor în viitorul cabinet se află în impas. PSD vrea amânarea negocierilor până se rezolvă greva profesorilor, iar UDMR a părăsit negocierile nemulțumită de intenția PNL de a prelua Ministerul Dezvoltării, portofoliu condus în prezent de un ministru al formațiunii maghiare.

Președintele Klaus afirma săptămâna trecută că „chestiunile legate de împărțirea ministerelor se negociază între partide” și că așteptarea sa este ca această negociere să se finalizeze în această săptămână.

După ce Nicolae Ciucă își depune mandatul, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Service camioane
Comments are closed.