Nicolae Ciucă cheamă reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi la Palatul Victoriei

- Pe Surse - mai 23, 2023
Distribuie

Premierul Nicolae Ciucă urmează să aibă, de la ora 11, consultări cu reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi la Palatul Victoriei, conform agendei oficiale.

„Ne vedem întâi cu părinții și elevii si după cu profesorii”, a spus astăzi premierul care vrea să știe care este poziția părinților și ce recomandări au.

Premierul a spus că le-a comunicat sindicatelor tot ce poate face Guvernul în acest moment „pentru este vorba de un întreg proces”.

Întrebat dacă se amână rotativa, în condițiile în care nu se rezolvă problema din educație, premierul a spus: „E posibil, eu sper să nu”.

„În principiu nu aș amâna rocada pentru că sper foarte mult să rezolvăm problema profesorilor. Ei au un argument pe care îl invocă, și anume că nu au încredere”, a adăugat premierul.

Întrebat când intră în avizare proiectul care încheie Anexa 8, premierul a dat asigurări că săptămâna aceasta este gata.

Premierul cere oprirea grevei

Fără a avea o nouă rundă de negocieri cu sindicatele, Nicolae Ciucă a cerut luni seară profesorilor să renunțe la greva generală și să revină la ore, invocând faptul că se apropie Evaluarea Națională și admiterea la liceu.

„Fac apel la cadrele didactice și la întreg personalul din educație să revină la catedră, mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi, în care au nevoie de susținerea și încurajarea noastră”, a transmis premierul pe Facebook, la scurt timp după ce Parlamentul a adoptat legile educației.

Acesta a menționat că Guvernul lucrează la noua lege a salarizării, pentru care există un calendar și a subliniat încă o dată disponibilitatea pentru dialog

Service camioane
Comments are closed.