Licitația pentru Modernizarea DN 73, urmărită de ghinioane în Argeș din Cauza unei Noi Contestații!

- Nationale - ianuarie 30, 2024
Distribuie

Sectorul din județul Argeș al Drumului Național DN 73, inclus în proiectul de modernizare (Brașov – Fundata – Pitești), se confruntă cu o serie de ghinioane în cadrul licitației, iar contractul de lucrări întâmpină dificultăți în a fi semnat din cauza unei noi contestații depuse de constructorul clujean ARL, membru al grupului Strabag.

Chiar dacă ARL a obținut deja o decizie favorabilă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, aceștia au depus o nouă contestație pe 29 ianuarie 2024, solicitând anularea raportului procedurii și verificarea documentelor depuse de asocierea desemnată câștigătoare, condusă de compania bulgară Groma Hold. Motivul invocat este nerespectarea cerințelor de experiență similară, susținând că, câștigătorul ar fi depus documente pentru lucrări de reparații, nu pentru modernizare, așa cum prevedea caietul de sarcini.

Licitația, coordonată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, a atras 6 ofertanți, iar câștigătoarea a fost anunțată pe 15 ianuarie ca fiind Asocierea Groma Hold Eood – Evropeiski Patishta AD – SC Gott Strasse SRL – SC Perfect Consult Europe SRL, cu un contract evaluat la 406,7 milioane de lei.

În contrast, situația pe sectorul din județul Brașov este mai optimistă, unde DRDP Brașov a anunțat câștigătorul licitației pentru porțiunea cuprinsă între Brașov și limita cu județul Argeș. SC Viarom Construct SRL a câștigat licitația cu o ofertă de 213,4 milioane de lei pentru lucrările pe o distanță de 36 km. Deoarece nu au fost depuse contestații, se așteaptă ca acest contract să fie semnat în perioada următoare.

Acest proiect de modernizare a DN 73 reprezintă a doua încercare, după ce primul proiect, început în 2011 cu constructorul spaniol Azvi, a fost reziliat în 2020 din cauza unor dificultăți tehnice și întârzieri semnificative. Proiectul actual vizează, printre altele, lărgirea la patru benzi de circulație a sectorului cuprins între Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian.

The post Licitația pentru Modernizarea DN 73, urmărită de ghinioane în Argeș din Cauza unei Noi Contestații! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.