La Alba Iulia a început proiectul SCUT

- Administratie - martie 29, 2023
Distribuie

Consumul de droguri, bullying-ul, violența sau prea multele accidente rutiere în rândul tinerilor sunt realități pe care de multe ori ne ferim să le recunoaștem sau le spunem doar cu jumătate de gură. Da, toate acestea există iar elevii și tinerii sunt victime cărora le este greu să se apare, să reacționeze, să iasă din aceste situații.

Prea mulți ani educația pentru prevenirea acestor riscuri s-a făcut cu fluturași și pliante sau prin prelegeri plictisitoare care nu au avut efecte importante. Și cum informarea trebuie să înceapă de la vârste mici am decis să începem un altfel de proiect care se va adresa elevilor de clasele V-VIII. Un proiect prin care elevii să primească mesajele prin metodele pe care ei le plac și pe care și le doresc: concursuri, skateboard, filme, desene, graffiti, biciclete, trotinete etc. Și ca totul să fie așa cum trebuie părinții și profesorii vor avea un rol important în tot acest proiect.

Proiectul SCUT se desfășoară în perioada martie-iunie 2023 iar Primăria Alba Iulia este parte a acestui demers alături de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia.

Marius Filimon, viceprimar al Municipiului Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.