Primarul Pleșa despre vicele Filimon: Cred că este primul viceprimar care nu votează Bugetul

- Din Judet - ianuarie 31, 2023
Distribuie

Votul consilierilor PSD și PNL împotriva Bugetului Municipiului Alba Iulia nu a surprins pe nimeni. Nici pe primarul Gabriel Pleșa și pe colegii săi din USR-PLUS.

Primarul Pleșa nu a fost surprins, dar a fost vizibil supărat, deranjat de votul consilierilor.

Cu o voce tremurată, primarul Gabriel Pleșa a declarat în timpul ședinței, după votul împotriva Bugetului:

„E pentru prima oară în peste doi ani de zile în care, nu… Îmi aduc aminte de acel vot, 11-10, cu mandatarea primarului să semneze contractul cu Transportul Local, la care îi vedeți consecințele. De atunci totuși a funcționat o majoritate, de multe ori unanimitate, pentru oraș.

La ora aceasta, consider că cei 12 sunteți împotriva albaiulienilor și a comunității. Vă rog din suflet transmiteți asta și șefilor de partide care v-au dat această direcție. Vă cunosc pe toți personal, aveți onestitatea să vă priviți în oglindă și să vă dați seama ce repercursiuni are acest vot.

Cu 54 la sută buget mai mare pe Investiții, cu probleme pe care n-ați vemit să le discutăm, ci le-a discutat probabil dl viceprimar în altă parte…, cred că-i primul viceprimar care votează împotriva Bugetului.

Cu prima dată bugetul municipiului care a picat la vot într-un Consiliul Local, n-a venit o clipă (n.a. – viceprimarul Marius Filimon) să vină să-mi spună că sunt probleme sau discuții, ci a discutat în altă parte, nici măcar nu ați fost consultați dvs, consilierii locali, ci s-a ieșit public cu aceste comunicate și știți foarte bine, peste capul dvs. Îmi pare foarte, foarte rău, că din păcate faceți un mare deserviciu orașului, nu primarului Gabriel Pleșa, iar consecințele se vor vedea începând de mâine.

Din acest moment, considerați că voi ieși public de fiecare dată, cu fiecare problemă pe care o are Municipiul datorită acestui vot începând de mâine, iar cei care nu și-au făcut datoria din aparatul de specialitate al primalrului, din conducerea Primăriei, voi lua măsuri începând de mâine. Îmi parte foarte, foarte rău că s-a ajuns la un astfel de vot”.

Votul din 30 ianuarie 2023 va rămâne cu siguranță în istoria Orașului Alba Iulia: un viceprimar care refuză să voteze Bugetul orașului și nu oferă nici o explicație pentru votul împotrivă.

Să nu uităm cum a votat fiecare consilier (scor 12-9):

Au votat PENTRU adoptarea bugetului: consilierii USR-PLUS (Ionela Gavrilă Paven, Ionuț Horșa, Petru Gabriel Medrea, Emil Antoniu Popescu, Sergiu Nicolae Vârtei, Nicolae Alexandru Dan-Dumitru, Ioana Silvia Câmpeanu-Vlad), Daniela Nanu – PSD, Paul Victor Florea – independent.

Au votat ÎMPOTRIVA bugetului: consilierii PNL (Claudiu Marean, Corina Rotar, Marcela Vîlcan, Cornel Stelian Sandu, Gabriel Lupea, Raul Sebastian Tudorașcu, Marius Filimon, Ionuț Fulea, Sabina Oltean) și consilierii PSD (Narcisa Ioana Bucureștean, Alin Stanciu, Bogdan Medrea).

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.