Gheorghe Petrean: PNL-ul folosește comuna Galda de Jos ca pe o vacă de muls

- Administratie - martie 27, 2024
Distribuie

Invitat în emisiunea „La ordinea zilei” de la Radio HIT FM Alba, consilierul local Gheorghe Iustin Petrean a vorbit despre problemele locuitorilor din comună.

În Galda de Jos, administrația liberală veche de 20 de ani este ineficientă, contestată de multă lume.

Gheorghe Iustin Petrean, consilier local Galda de Jos: „Centrul Integrat de Management al Deșeurilor Publice de la Galda de Jos nu a adus nimic bun localnicilor din comună… cărora li s-a promis în urmă cu câțiva ani că nu vor plăti nimic pentru serviciul de salubritate. În rest povești: comuna a dat gratuit în concesiune 25 de hectare unei firme, din partea căreia nu are nimic de câștigat, în afară de zeci de camioane cu deșeuri care circulă zilnic prin comună.

Primăria Galda de Jos și CJ Alba au semnat un contract care nu este respectat. Aici în contract scrie în felul următor: sediul operatorului care va gestiona Centrul Integrat de Management al Deșeurilor va fi la Galda de Jos. Operatorul are sediu la Oradea.

Cam atâta e pierderea: 30 de miliarde de lei vechi pe an (3 milioane lei noi), fiindcă nu avem sediul operatorului în comuna Galda de Jos. Dl Dumitrel, dl. Roman, nu respectă acest contract.

Nu înțeleg de ce dl Dumitrel nu respectă un contract care poartă parafa lui și a dlui primar de la Galda. Din moment ce contractul nu se respectă, contractul ar trebui să fie nul, adică Groapa de Gunoi nu ar trebui să mai fie la Galda dacă nu se respectă contractul.

Mai avem în contract încă o clauză foarte interesantă care nu se respectă: Primăria Galda să primească redistribuirea veniturilor obținute din exploatarea Centrului de Management al Deșeurilor.

Redevența pe care o primește Consiliul Județean trebuia să ajungă la Primăria Galda de Jos. Nu primim nici asta…

Operatorul își face foarte bine treaba, nu e mizerie. Noi avem o problemă cu banii, pe care operatorul oricum îi plătește… la alte UAT-uri, la Oradea, la CJ Alba. Oamenii nu stau local, cum era normal să stea.

Noi avem un disconfort creat de mașinile de salubritate și trebuia cumva compensat acest disconfort pe care locuitorii comunei îl au prin niște beneficii.

Dl Dumitrel a venit la Galda, s-au făcut adunări publice, tot asta s-a insistat, că dacă locuitorii vor accepta Groapa de Gunoi la Galda nu vor plăti pentru salubrizare. Acest lucru nu s-a întâmplat. Într-un fel am înțelege, că nu se poate legal. Că a fost o promisiune care nu poate fi respectată. Dar poate se face ceva în compensație, un echilibru pentru disconfortul creat de firma de salubritate. banii pe care îi dă comuna Galda pentru salubrizare să îi putem folosi cumva, pentru echipa de fotbal, pentru evenimente în comună…

Noi la împărțirea banilor de la CJ Alba suntem printre codașe.

Bani ar fi, dar nu-s la noi. PNL-ul, aici local, folosește comuna Galda de Jos ca pe o vacă de muls. Ei folosesc comuna Galda doar ca să adune bani de la comuna Galda și atât. Nu pun preț pe comună, pe oameni. Ei tot mint, la 4 ani vin și promit. Nu fac nici un lucru. Doar un singur lucru fac: iau bani de la comuna Galda și dau unde au interese. Nu înțeleg de ce.

Tot ceea primește comuna Galda de la Groapa de Gunoi, direct sau indirect, e undeva la 10.000 de lei pe an. Foarte puțin”.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.