Alba Iulia: Elevi militari calificați la faza națională a Olimpiadei de Geografie

- Actualitate - martie 27, 2024
Distribuie

Informații interesante despre tot ceea ce ne înconjoară, natură, mediu, locuri minunate, toate pot fi descoperite cu ajutorul geografiei. Elevii colegiului militar pasionați și dornici să afle cât mai multe despre această știință interesantă, reușesc prin pregătire suplimentară și cu îndrumarea domnului profesor Valer Macarie să obțină rezultate foarte bune la concursurile de profil la care participă. Anul acesta, colegiul militar are doi geografi calificați la faza națională a olimpiadei: elev caporal Lia Iancu și elev fruntaș Daniel Cârnaț.

La a doua experiență olimpică, elev caporal Lia Iancu (clasa a X-a) a obținut din nou Premiul I și o nouă calificare la faza națională a olimpiadei de geografie. Rezultatul de anul trecut îi dă Liei motivația pentru o pregătire aprofundată a materiei și încrederea în obținerea altor rezultate frumoase.

„Geografia este o știință fascinantă, care, pentru mine, a devenit o pasiune. Visul meu, când am pornit pe acest drum în clasa a X-a, a fost să îmi depășesc performanța de anul trecut. Calificarea la etapa națională a reprezentat o încurajare în acest sens și sunt încrezătoare că dorința mea va deveni realitate sub îndrumarea domnului profesor”, a mărturisit elev caporal Lia Iancu.

Pentru elevul fruntaș Daniel Cârnaț (clasa a IX-a) această disciplină este una provocatoare și complexă și își dorește să obțină cele mai bune rezultate în etapa următoare.

„Sunt profund recunoscător colegilor mai mari și domnului profesor pentru sprijinul neîncetat în pregătirea pentru Olimpiada de Geografie. Fără îndrumarea lor și resursele pe care le-au pus la dispoziție, nu aș fi reușit să ajung aici. În ciuda eforturilor depuse, recunosc că olimpiada de geografie este cu adevărat provocatoare, cu întrebări complexe și aspecte neașteptate ale materiei, care a fost foarte diversă în acest an și a atins multe subiecte. Cu toate acestea, sunt hotărât să îmi depășesc limitele și să mă străduiesc să obțin rezultate cât mai bune în această competiție prestigioasă”, a spus elev fruntaș Daniel Cârnaț.

În acest an la etapa judeţeană a Olimpiadei de Geografie s-au obținut și alte rezultate frumoase. Astfel, Elevul sergent Patric Sotoc (clasa a XI-a) a câștigat Premiul II, iar elevii caporal Andrei Ielciu și Alexandru Marțian (clasa a X-a) Mențiune.

Felicitări tuturor, mult succes în continuare! (comunicat)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.