Elevii Școlii Gimnaziale din Lopadea Nouă participă la Săptămâna Verde

- Din Judet - iunie 7, 2023
Distribuie

În această săptămână se desfășoară programul „Săptămâna verde” la Școala generală Lopadea Nouă. Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Alba al Garda Națională de Mediu Alba au venit în sprijinul elevilor prin participarea la evenimentele organizate. Activitatea s-a desfășurat în trei etape: la grădiniță, la clasele primare și la clasele gimnaziale.

Comisarii au încercat să transmite celor mici valorile și pasiunea pentru un mediu mai curat, mai sănătos.

În prima etapă cei mici au curățat un „peisaj”, deșeurile adunate au fost colectat în diferite recipienți, învățând astfel principiile generale ale colectării selective. În pădurea curățată au fost reinstalate animalele, în habitate lor naturală.

În etapa următoare clasele primare au vizionat un filmuleț despre colectare selectivă corectă a deșeurilor, după care s-au discutat despre importanța acestuia și impactul lor asupra mediului, asupra sănătății umane.

Ultima etapă s-a desfășurat în clasele gimnaziale, unde, după o mică discuție despre relația natura- om, natură curată și colectare selectivă a deșeurilor, s-a format un dialog între unii elevi și comisari.

Sperăm că am putut transmite o scânteie de pasiune pentru un mediu curat, sănătos și „verde”.

Komaromi Roza

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.