Săptămâna Verde la Liceul Teoretic din Teiuș

- Administratie - februarie 27, 2023
Distribuie

În anul școlar 2022-2023, fiecare școală și grădiniță are la dispoziție, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, pentru a derula programul Săptămâna Verde.

Ministerul Educației a decis introducerea acestui modul în programa școlară pentru a facilita conștientizarea schimbărilor climatice și importanța protejării mediului înconjurător.

Săptămâna verde dorește să promoveze bune practici privind protecția mediului.

In săptămâna verde, elevii vor avea ocazia să vada cu ochii lor care sunt efectele schimbărilor climatice și să își consolideze cunoștințele acumulate în orele de biologie, materie a cărei programa va fi actualizată cu noțiuni legate de mediu și schimbări climatice, adaptate la vârsta și nivelul elevilor, in funcție de clasele în care se află .

Demersul este o urmare a unui acord între Ministerul Educației și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor după un raport elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și mediu, înființat la nivelul Administrației Prezidențiale.

Săptămâna aceasta am venit în sprijinul elevilor de la Liceul Teoretic Teiuș prin participarea la evenimentele desfășurate în cadrul programului Săptămâna Verde, organizat de unitatea de învățământ. Am avut parte de un dialog foarte interesant și constructiv, elevi atenți și implicați precum și o mare deschidere atât din partea generației tinere cât și din partea cadrelor didactice spre protecția mediului înconjurător, respect față de natură și dorința sinceră de a avea un mediu mai curat, mai verde.

Garda de Mediu Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.