Elevii militari, Premiul I la concursul de traduceri al Universității Alba Iulia

- Din Judet - mai 6, 2023
Distribuie

Foarte buni cunoscători ai limbii engleze, elevul sergent Călin Hartzos (clasa a XI-a) și elevul caporal Brian Andrea (clasa a X-a) au obținut Premiul I la Concursul de traduceri pentru elevi şi studenţi, ediția 2023. Concursul este organizat de Departamentul de filologie al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în colaborare cu Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, British Council, Cluj-Napoca și Institut français, Cluj-Napoca.

Desfășurat pe două secţiuni distincte, traduceri de texte literare și traduceri de texte specializate, din limba română în limbile engleză sau franceză, concursul reunește la fiecare ediție zeci de participanți, studenți din centrele universitare și elevi de licee și colegii naționale din țară.

Pregătiți de doamna profesoară Alina Chiorean, elevii colegiului militar au obținut cele mai mari punctaje la secțiunile dedicate elevilor, cea de traduceri literare – elevul sergent Călin Hartzos, respectiv traduceri specializate – elevul caporal Brian Andrea.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.