Elevii militari albaiulieni fac mai multe vizite pentru definitivarea opțiunilor de continuare a studiilor și alegerea unei cariere profesionale

- Administratie - aprilie 4, 2023
Distribuie

„Elevii claselor a XI-a efectuează în această săptămână călătoria de orientare școlară și profesională în vederea clarificării și definitivării opțiunilor de continuare a studiilor și alegerea unei cariere profesionale.

Cu ocazia acestei excursii, elevii vor vizita instituţii de învăţământ militar superior şi unităţi militare ale categoriilor de forțe, pentru a afla specificul diferitelor categorii de arme și specialități militare, a interacționa cu militarii Armatei Române și a cunoaște posibilitățile de afirmare în plan profesional.

Primul popas din călătoria de orientare școlară și profesională a fost la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” din Floreşti – Cluj, unde elevii colegiului militar au fost familiarizaţi cu noţiuni generale privind apărarea antiaeriană. Aceștia s-au îndreptat apoi spre Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” Someșeni, o structură flexibilă de cercetare, ai cărei militari sunt în măsură să îndeplinească misiuni în diverse medii de luptă.

Astăzi, elevii vor ajunge la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii și la Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale Târgu Mureș. Pe durata excursiei de studii, elevii sunt însoțiți de locotenent Alexandru Simion și sergent major Mircea Sârb”, anunță Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Foto: Marius Liuțe

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.