Elevii militari din Alba Iulia participă la evenimentul „Ziua Armatei României în școli”

- Nationale - octombrie 20, 2022
Distribuie

În săptămâna 17-21 octombrie 2022, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia sunt implicați în evenimentul „Ziua Armatei României în școli”, ediția a X-a.

Organizat de Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Centrele Militare Zonale și Județene, evenimentul prilejuiește întâlnirea elevilor militari cu colegii lor civili din 12 județe: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș.

„Vizita la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Arad și la Liceul Teoretic din Pâncota a fost o experiență minunată din care am avut cu toții de învățat, atât eu cât și colegii mai mici. Aceștia au dat dovadă de interes și m-au ajutat să creez o atmosferă plăcută și benefică pentru o discuție deschisă”, a precizat elev fruntaș Eduard Cristea.

După ce s-a aflat printre elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, elev fruntaș Iustin Chenic a precizat: „Activitatea a fost foarte interesantă și mă bucur că am putut să le vorbesc elevilor despre colegiul militar și să promovez instituția în care învăț și în care mă pregătesc pentru o carieră în Armata României. Le-am spus elevilor că este un colegiu foarte bun, de elită, cu rezultate deosebite la învățătură, sport și diferite concursuri și competiții, iar activitățile pe care le desfășurăm în colegiu sunt diverse, de la activități sportive la cele culturale. În final le-am transmis că îi aștept în colegiul militar să devenim colegi”.

Elevii de la Liceul vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș au întâlnit-o pe eleva fruntaș Roberta Petruse-Suciu, care le-a răspuns întrebărilor legate de colegiul militar: „Am vorbit cu elevii de clasa a VIII-a despre activitatea în colegiul militar, programul nostru zilnic, cum se desfășoară orele de curs și care este relația dintre elevi și profesori, despre activitățile sportive și cultural-artistice pe care le desfășurăm și rezultatele școlare deosebite pe care elevii colegiului le obțin an de an. Elevii au fost interesați și despre cum am parcurs perioada de acomodare în colegiul militar. Le-am transmis că orice început este dificil, dar nu imposibil de parcurs”.

Elevul fruntaș Răzvan Mazere s-a aflat rând pe rând în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” și Școala Gimnazială „Silvania” din Șimleu Silvaniei.

„În urma activității de promovare a învățământului militar în școlile gimnaziale pot să spun că am rămas plăcut surprins de interacțiunile pe care le-am avut cu elevii și profesorii. Am purtat discuții cu elevi de diferite vârste, în urma cărora aceștia au rămas cu o părere foarte bună despre desfășurarea activității în colegiul militar și câțiva dintre ei chiar și-au exprimat dorința de a susține examenul de admitere în învățământul militar. De asemenea, aceste prezentări și activități mă vor ajuta să îmi susțin mai bine punctul de vedere în fața unui public numeros. Informațiile oferite elevilor de către cadrele militare prezente la activitate mi-au creat o imagine a provocărilor și misiunilor care mă așteaptă în viitoarea carieră militară”, a declarat elevul fruntaș Răzvan Mazere.

Service camioane
Comments are closed.