Argint și bronz pentru sportivii CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Național de Orientare

- Din Judet - aprilie 4, 2023
alba
Distribuie

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, în apropiere de orașul Victoria, județul Brașov, a avut loc Campionatul Național de Orientare, proba de semimaraton, printre participanți numărându-se și sportivii CS Unirea Alba Iulia, Tomas Bogya și Ionuț Zincă.

Finala Campionatului Național de Orientare, proba de semimaraton, a fost prima probă din anul competițional 2023 la care s-au acordat medalii și titlurile de campioni la disciplina sportivă orientare în alergare.

Pentru medaliile puse în joc, alături de principalii adversari de la cluburile din Craiova, Cluj-Napoca și Baia Mare, s-au aflat și cei doi sportivi ai CS Unirea Alba Iulia.

Cea mai lungă dintre toate probele din această disciplină sportivă a fost una deosebit de disputată. Primii 7 sportivi clasați s-au luptat până la final pentru obținerea unei medalii, diferențele de timp dintre aceștia fiind foarte mici.

Finala masculină a fost câștigată în cele din urmă de către Vigh Lorand (CS TranSilva Cluj-Napoca) cu timpul de 93’24”, fiind urmat de către cei doi sportivi de la CS Unirea Alba Iulia: Tamas Bogya, medalie de argint cu timpul de 94’40”, respectiv Ionuț Zincă, medalie de bronz cu timpul de 95’06”.

„Sunt foarte mulțumit de rezultatele sportivilor deși, cu puțină șansă, culorile medaliilor puteau fi mai strălucitoare. Tamas a făcut o cursă foarte bună și l-a învins pe Ionuț după foarte multă vreme. Acest lucru s-a întâmplat și pe fondul unor probleme de sănătate ale celui din urmă. În condiții normale de sănătate și pregătire eu rămân la convingerea că Ionuț încă nu are rival în România.

Cu această ocazie vreau să-i felicit și pe elevii-sportivi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia care au obținut rezultate foarte bune în proba de orientare la competiția între liceele militare din țară, concurs organizat în weekend, la Breaza. Sunt tineri inteligenți și ambițioși care au deprins foarte repede tainele orientării și sunt mândru că am avut ocazia să le pot împărtăși ceva din experiența mea”, a transmis instructorul sportiv Marius Anghel, responsabilul Secției de Orientare de la CS Unirea Alba Iulia.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.