Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba: Faza județeană a Concursului Naţional „Alege! Este dreptul tău”

- Actualitate - martie 26, 2024
Distribuie

Vineri, 22 martie 2024, s-a desfăşurat faza județeană a Concursului Naţional “Alege! Este dreptul tău”– ediția 2024, organizată de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba #CJPCAlba, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Alba și Palatul Copiilor Alba Iulia.

Elevii și-au demonstrat cunoștintele în domeniul protecției consumatorilor în cadrul etapei județene a Concursului Naţional „Alege! Este dreptul tău” – ediția 2024, cu tema principală: „Tânărul consumator versus comerțul online”, pe parcursul unor probe constând în realizarea unui desen/ creație grafică reprezentând o reclamă online la un produs alimentar pentru elevii claselor pregătitoare – clasa a VIII-a și test grilă și eseu cu tema: „Cât de sigur este comerțul de pe platformele internaționale?” pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a.

Au participat elevi din cadrul următoarelor unități de învățământ: Școala Gimnazială Singidava, Cugir, Palatul Copiilor, Alba Iulia, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria”, Alba Iulia, Școala Gimnazială „Nicodim Ganea”, Bistra, Liceul „Petru Maior”, Ocna Mureș, Centru Județean de Excelență Alba, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Alba Iulia, Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Aiud.

S-au calificat la faza naţională a concursului elevii:

1.Secțiunea desen-creație grafică (clasele I-VIII)

Todea Teodora Gabriela, clasa a III- a – Școala Gimnazială Singidava, Cugir, prof. Predescu Stela
Stâncel Katia, cls. VI -Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, prof. Incze Monica
Gurgui Denisa Georgiana, clasa a VII-a – Școala Gimnazială Singidava, prof. Predescu Stela
Toader Adriana Maria, clasa a VIII-a – Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra, prof. Balea Elena

2.Secțiunea eseu – test grilă (clasele IX-XI)

Tuștean Raluca Andreea, clasa a IX- a- Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Alba Iulia, prof. Velica Simona
Timar Augusta Maria, clasa a IX- a- Liceul „ Petru Maior”, Ocna Mureș, Prof. Hosu Mihaela

„Împrejurarea potrivit căreia de la an la an, participă tot mai mulți elevi la faza județeană a Concursului “Alege! Este dreptul tău”, demonstrează faptul că tinerii din județul Alba percep și înțeleg tot mai bine conceptul de protecție a consumatorilor dorindu-și să fie parte activă în procesul de formare și informare asupra drepturilor și obligatiilor ce le revin în calitate de consumatori europeni”, a declarat Emil Nistor, comisar șef adjunct CJPC Alba.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.