Atletul cugirean Vasile Hârjoc, campion în Polonia la European Masters Athletics Championships Indoor 2024

- Actualitate - martie 26, 2024
Distribuie

Atletul cugirean, Vasile Hârjoc, campion în Polonia la „European Masters Athletics Championships Indoor 2024 ”, cu un nou record al României.

În Polonia, la Torun, în perioada 17-23 martie 2024 s-a desfășurat ediția centenară a „European Masters Athletics Championships Indoor”, eveniment la care au participat peste 3.200 de sportivi din Europa și mulți invitați de pe celelalte continente.

La proba de 3.000 m individual, în sală, Vasile Hârjoc legitimat la CS Metalurgistul Cugir, a obținut timpul de 11 min. 57 sec. 50 sutimi, clasându-se pe locul 5 pe întreg continentul european.

Timpul obținut este noul record al României la categoria +70 ani. Vechiul record era de 12 min. 12 sec. și era deținut de atletul Ferdinand Mozcovici, de peste 20 de ani.

La proba efortului suprem, Maraton +70 (42,195 km), individual, a obținut locul 6.

Pe echipe, România a obținut locul al doilea.

Atletul a luat parte și la cursa de 6 km cross, pe echipe, +70 ani, unde România a obținut locul 5.

La proba individuală a obținut locul 4.

Atletul a dorit să transmită mulțumiri Primăriei Cugir pentru susținere și încurajare, Clubului Sportiv Metalurgistul Cugir și antrenorului său Hăprian Gheorghe.

La vizita domnului Hârjoc în cadrul primăriei, edilul Adrian Teban a apreciat eforturile depuse de sportiv și a declarat: „îi urez putere de muncă și noi performanțe în competițiile ce urmează unde va reprezenta din nou cu onoare orașul nostru și îl asigur de susținere în continuare din partea Primăriei Orașului Cugir.” (comunicat Primăria Orașului Cugir)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.