Codul Portocaliu de caniculă se extinde

- Actualitate - iulie 11, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie au emis o atenționare Cod Galben cu val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat pentru ziua de 11 iulie.

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU

De asemenea, există o avertizare Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat pentru ziua de 11 iulie.

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Notă: Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.