Vernisajul expoziției Persona la Galeria Municipală de Artă din Alba Iulia

- Actualitate - iulie 10, 2024
Distribuie

Marți, 10 iulie 2024, ora 18.00, la Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică „Persona”.

Expun artiștii Alexandra Constantinescu, Daniela Burnete, Florin Magda, Mihai Ariciu, Roxana Ionescu.

Organizatorii țin să facă câteva precizări de ordin etimologic: „Derivând din latină și cu aplicabilitate multiplă în prezent, (mască, spațiu virtual, voce narativă sau identitate socială), termenul persona își asumă rolul de a nara, reflecta pe o temă dată. Acest proiect artistic aflat deja la a treia ediție, grupează artiști cu specializări diferite (sculptură, pictură, ceramică, instalație). Tema acestui eveniment expozițional se materializează ca o analiză personală a fiecărui artist a spațiul social și personal actual.

Pentru a descrie acest proiect artistic, putem folosi cuvinte cheie: a digera, a se digera, expunere, consum, introspecție, algoritm. Tehnicile de lucru și temele abordate sunt specifice fiecărui artist, astfel că, însumate, lucrările devin reflexii ale unor abordări plastice personale. Actul creativ proiectează în zona imaginarului, perceperea unui mediu existent care se materializează în alegeri artistice proprii. Modul în care fiecare artist prelucrează și tratează o informație se concretizează în formă plastică distinctă și cu aplicabilitate în zona contemporană a artei.

Compunerea într-un spațiu dat a lucrărilor devine proces interesant și inedit iar alăturarea artiștilor pe simeză are în vedere tocmai acest deziderat: sublinierea personalității artistice a fiecăruia”.

Evenimentul este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, UAPR Filiala Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.