Buciumanii l-au comemorat pe marele scriitor Ion Agârbiceanu

- Actualitate - aprilie 29, 2024
Distribuie

Mă bucur că, în tumultul acestor zile, am avut onoarea să particip, la invitația colegului meu, primarul din Bucium Cornel Napău, la o sărbătoare de suflet a buciumanilor. Adunați în jurul edilului lor, buciumanii l-au comemorat pe marele scriitor Ion Agârbiceanul, cel care și-a legat o parte din viață de Bucium.

În Bucium-Șasa (Ciuculești) se găsește biserica în care a slujit ca preot Ion Agârbiceanu, dar și casa parohială în care a locuit marele scriitor. Fiul său s-a născut la Bucium, în perioada în care Ion Agârbiceanu a fost paroh, devenind apoi un fizician de prestigiu.

Astfel, în amintirea marelui scriitor, la Bucium au fost dezvelite, sâmbătă, busturile lui Ion Agârbiceanu și fiului său Ion I. Agârbiceanu, opere realizate cu măiestrie de artistul Romi Adam.

Evenimentul a reunit personalități marcante ale vieții culturale și științifice, dar și reprezentanți guvernamentali printre care Tudor Prisecaru, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Alături de mine au fost prezenți și colegii mei Radu Tuhuț, deputatul moților, Mirel Vasile Hălălai, primarul orașului Teiuș, Marius Cioara, primarul comunei Ciuruleasa, și viitorul consilier județean dr. Adrian Bara.

Îi felicit sincer pe Cornel Napău și pe buciumanii săi pentru acest eveniment, dar mai ales pentru că își respectă identitatea și valorile locale!

Cornel Mureșan, candidat PSD pentru conducerea CJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.