Avertizare cod galben de inundații pentru zonele din centrul țării

- Nationale - martie 14, 2024
Distribuie

Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A.) au emis miercuri o avertizare cod galben de inundații pentru zonele din centrul țării, inclusiv pentru județul Brașov, valabilă până joi la ora 16:00.

Conform I.N.H.G.A., codul galben afectează sectoarele unor râuri din bazinele hidrografice ale Târnavei Mari (în județele Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu și Alba), Mureșului (în județele Alba, Sibiu și Hunedoara), Tărlungului (afluent al Râului Negru, în județele Brașov și Covasna) și Oltului (în județele Brașov, Harghita, Sibiu și Vâlcea).

„Avertizarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Olt – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Șercaia – amonte stația hidrometrică Sebeș Olt”, a transmis I.N.H.G.A.

Specialiștii recomandă populației să fie vigilentă în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații și să urmărească informațiile actualizate furnizate de autorități.

The post Avertizare cod galben de inundații pentru zonele din centrul țării first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.