A.N.M.: Prelungirea avertizărilor meteorologice de vreme rece, ploi și ninsori

- Administratie - aprilie 4, 2023
Distribuie

Administrația Națională de Meterologie a emis o informare vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului pentru intervalul 4 aprilie, ora 10.30 – 8 aprilie, ora 10.00.

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale.

În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

Avertizare Meteorologică COD GALBEN

Interval de valabilitate: 4 aprilie, ora 10.30 – 5 aprilie, ora 14.00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă
Zone afectate: conform textului și hărții

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.
La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Notă: În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

Avertizare Meteorologică COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 4 aprilie, ora 10.30 – 5 aprilie, ora 14.00
Fenomene vizate: ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă
Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1.400 m

În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1.400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.