Alba Iulia: Trei elevi militari s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de istorie

- Din Judet - aprilie 4, 2023
Distribuie

Trei elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Istorie, continuând astfel tradiția ultimilor ani în care această disciplină a fost reprezentată cu succes la olimpiade și concursuri naționale de profil.

Totul are o istorie, iar istoria ne ajută să cercetăm, să studiem evenimentele, acțiunile, schimbările și ideile care au ajutat la modelarea lumii pe care noi o cunoaștem astăzi. Prin studierea istoriei, elevii colegiului militar conștientizează schimbările sociale, economice, politice și culturale ce au avut și au loc, pot înțelege trecutul și recunoaște rezultatele și consecințele pe care le au pe termen lung, diferite acțiuni.

Cu multă pasiune și prin studiu suplimentar pentru completarea și aprofundarea cunoştinţelor, elevii sergent Andra Popa și Ștefan Grecu (clasa a XI-a) și elevul Raul Palos (clasa a IX-a), pregătiți de domnul profesor de istorie Dan Anca, au reușit să obțină punctaje foarte bune la etapa județeană a olimpiadei și se pregătesc acum de provocările etapei naționale.

„Pentru mine participarea la olimpiadă a însemnat o plăcere deosebită. Îmi doream să mă pregătesc și să îmi rezolv subiectul cât de bine puteam, indiferent de rezultatele obținute. Mă bucur pentru această experiență și sper ca și în următoarea etapă eu și colegii mei să aducem premii frumoase colegiului”, a mărturisit eleva sergent Andra Popa.

Elevul sergent Ștefan Grecu spune că această calificare contează foarte mult pentru el și „încununează toate participările mele la olimpiade și concursuri pe parcursul colegiului militar. Sunt convins că o să fie o experiență frumoasă și sper la un premiu cât mai mare, deoarece m-am pregătit mult și am încredere în mine.

La prima participare la olimpiadă în calitate de elev al colegiului militar, Raul Palos își dorește să obțină cel mai bun rezultat: „chiar dacă a fost greu, nu am renunțat, pentru mine istoria va rămâne mereu o pasiune. Această olimpiadă m-a învățat să mă exprim, să colaborez, să îmi împart timpul într-un mod benefic și m-a făcut să realizez că dacă îmi propun ceva, pot face acel lucru. Această șansă de a participa la etapa națională mă face să dau tot ce este mai bun din mine”.

Felicitări! Mult succes la etapa națională și rezultate pe măsura muncii depuse!

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.