Împreună plantăm, activitate ecologică a celui mai puternic investitor german din județul Alba

- Administratie - aprilie 4, 2023
Distribuie

„Sâmbătă, am reușit, în cadrul campaniei interne din acest an, să plantăm 1.000 de puieți salcâm, pe o suprafață de 2.000 mp, în zona Gărgârleu – Râul Mic, Cugir.

Le mulțumim tuturor colegilor inimoși pentru entuziasm și implicare și în acest an. Suntem mândri de rezultatul muncii noastre din această primăvară și avem încredere că e importantă pentru comunitatea noastră!”, precizează reprezentanții Star Transmission & Star Assembly.

Reamintim câteva date privind cea mai nouă investiție Daimler Mercedes de la Sebeș:

În ziua de 16 februarie 2023, a început construcția noii fabrici germane din municipiul Sebeș.

În valoare de 130 de milioane de euro, noua fabrică va realiza unități de antrenare electrică pentru autoturisme Mercedes.

Noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra 526 de noi angajați ai societății cu capital german.

Producția preconizată a noii unități Mercedes este de 500.000 de unități pe an.

Construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, producția urmând să fie demarată în prima parte a anului 2024.

Pentru noua investiție de la Sebeș, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei.

Această investiție a grupului Mercedes de la Sebeș se ridică la 674 milioane de lei.

În acest moment la Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru autoturismele Mercedes-Benz.

Prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, compania germanp are acum peste 3.000 de angajaţi.

Valoarea totală a investiţiilor realizate la Sebeş depăşeşte 600 de milioane de euro. În 2019 a fost deschisă linia de producție pentru cutiile de viteză în opt trepte, o investiție de 200 de milioane de euro.

În anul 2021 Star Assembly a avut o cifră de afaceri de peste 7 miliarde de lei și un profit de 326 de milioane de lei.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.