Alba Iulia: La Teatrul de Păpuși Prichindel va avea loc premiera spectacolului „Scufița roșie”

- Din Judet - iunie 29, 2023
Distribuie

„Cine nu știe povestea fetiței care pornește la drum spre bunicuță și, neascultând de povețele mamei, ajunge, împreună cu bunica, în burta lupului! Ei bine, povestea noastră este puțin altfel. Prin talentul și umorul lui Cristian Pepino, care a scris scenariul, prin viziunea scenografică a lui Marian Sandu, precum și prin punerea în scenă a colegelor noastre, ea se transformă într-o poveste originală, plină de umor, de aventură și de personaje simpatice. Convenția teatrală, specifică teatrului de păpuși, este vizibilă, adică actorul și păpușa sunt alături și se prezintă astfel pe scenă, după cum veți vedea. Apoi personajele sunt aduse, într-o anumită măsură, în zilele noastre: scufița este o puștoaică simpatică, o fetiță sportivă, căreia îi plac drumețiile, curioasă, bunicuța este o bunicuță căreia îi place să tricoteze și să se uite la televizor/să asculte radioul, lupul este un mare șmecher (cam așa se crede el), iar vânătorul este acel vânător preocupat să prezerve fauna și flora pădurilor:

„E o poveste cu învăţăminte
Care te-nvaţă cum să fii cuminte
De oamenii vicleni să te fereşti,
Că altfel s-ar putea să o păţeşti.”

Cu speranța că v-am atras atenția, vă așteptăm duminică, 9 iulie, de la orele 17:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” la premiera spectacolului „Scufița roșie”, cu care închidem stagiunea 2022 – 2023”, ne anunță Cristina Smadea, secretar literar al Teatrului de Păpuși.

În septembrie teatrul de păpuși vine cu noi proiecte și spectacole.

„Scufița roșie”, echipa sepctacolului:

Scenariul: Cristian Pepino
Regia și distribuția: Viorica Boda și Teodora Popa
Scenografia, sculptura și pictura: Marian Sandu și Oriana Pelladi
Muzica: Levente Szöcs
Regia tehnică: Elena Madaras
Lumini: Ovidiu Tămășan
Sunet: Florin Andrea
Mașinist: Gheorghe Hațegan
Croitorie: Mirela Tămășan
Tâmplărie: Dumitru Crăciun

Biletele pot fi achiziționate de la casieria teatrului, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 14:00 sau online de pe www.teatrulalba.ro.

Prețul unui bilet este de:
7 lei pentru copii
15 lei pentru studenți și pensionari
28 lei pentru adulți.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.