Scări pe Toaca: Pompierii din județul Alba din nou pe podium, acum la o competiție de pe Muntele Ceahlău

- Administratie - iunie 29, 2023
Distribuie

Vești bune de la salvatorii ISU Alba:

„Mihai Avram pe locul 2 la competiția „Scări pe Toaca”.

În perioada 27-28 iunie, în județul Neamț a avut loc competiția „Scări pe Toaca”, în care peste 80 de pompieri din 26 de inspectorate județene pentru situații de urgență au transformat Muntele Ceahlău într-o bază de antrenament.

Plt. Popa Ioan, plt.adj. Avram Mihai, sg. maj. Nelega Andrei, soldatul Mărginean Andrei, soldatul Giurgiu Ioan s-au aflat printre cei 82 de concurenți care au participat la cele două probe de anduranță și rezistență, clasându-se, după cum ne-am așteptat, pe podium cu rezultate remarcabile.

Felicitări tuturor pentru rezultatele obțiunute!

Sntem mândri de voi și vă urăm succes la competițiile viitoare!

Pe parcursul celor două zile, salvatorii s-au străduit să obțină cele mai bune rezultate la cele două probe ale competiției, denumite „cursa Panaghia” și „scări pe Toaca”.

Prima probă constă în parcurgerea unui traseu cu o lungime de aproximativ 7 km și cu diferență de nivel de aproximativ 1.100 m, în care concurenții își transportă într-un rucsac, echipamentul pentru cea de a doua etapă: un costum de protecție complet de pompieri.

„Scări pe Toaca” presupune urcarea pe scara compusă din 519 trepte care asigură accesul către Vârful Toaca. Concurenții participă echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală)”.

ISU Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.