Alba Iulia: Centrul Creativ al primarului a picat a doua oară la rând în Consiliul Local

- Administratie - aprilie 11, 2023
Distribuie

Săptămâna Mare la Alba Iulia, ședință extraordinară a C.L. Alba Iulia, marți, 11 aprilie 2023: Înființarea Centrului Cultural Creativ, aflată la primul punct pe ordinea de zi a Consiliului local Alba Iulia, nu a trecut de votul consilierilor locali.

Pentru proiectele care vizează Bugetul Municipiului este nevoie de majoritate simplă, 11 voturi, proiectul primarului Pleșa primind doar 8 voturi pentru.

Centrul Cultural Creativ (pe care și-l foarte mult primarul dorește Gabriel Pleșa) s-ar ocupa de:

Evenimente publice în cetate (organizare de evenimente)
Compartimentul de Informare Turistică
Un magazin de suveniruri
Muzeul Principia, Palatul Principilor și Casa Velican

Proiectul de hotărâre privind constituirea Centrului Cultural Creativ a primit și un amendament al consilierului local PSD Dana Nanu (amendament care nu a fost acceptat de consilieri).

„Este un departament special pentru că este generator de venituri. Pe orice legendă, pe orice poveste putem să aducem venituri pentru acest oraș. În afară de parcările din Cetate și de Muzeul Principia, alte venituri nu generăm în Cetate.

Ați văzut deteriorarea zidurilor. Gândiți-vă la iluminat, curățenie, tăierea ierbii ce costuri sunt.

Vineri (7 aprilie), târziu, a venit și altă propunere pe care nu o putem supune Consiliului astăzi, propunere făcută de 7 consilieri PNL și unul PSD, au venit cu un proiect pe care sper să-l discutăm înainte de 1 Mai”, a explicat consilierilor Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Liberalii au spus (prin vocea Corinei Rotar) că își doresc o entitate mai suplă și mai simplă care prevede 21 de posturi.

Gabriel Pleșa vrea un departament special (Centrul Cultural Creativ) cu 47 de angajați.

Propunerea liberalilor va fi luată în discuție la următoarea ședință extraordinară, care va avea loc după Paște (16 aprilie).

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.