În căutarea unui supererou pentru Departamentul Creativ din subordinea Primăriei Alba Iulia

- Administratie - martie 29, 2023
Distribuie

Am urmărit ședința Consiliului Local Alba Iulia din ziua de marți, 28 martie 2023.

La primul punct de pe ordinea de zi… înființarea Centrului Cultural „Creativ” Alba Iulia – Direcție municipală de cultură.

Consilierul independent Dana Nanu a cerut amânarea proiectului. Prin vocea viceprimarului Marius Filimon, liberalii au refuzat votarea proiectului cu numărul 1 (amânat sine die): probabil încă nu s-au înțeles în privința numelui supereroului care va conduce Centrul Cultural „Creativ”.

Useriștii sunt a șaptea roată la căruță în această chestiune, după cum vedem la fiecare ședință de consiliu local. Primarul Gabriel Pleșa nu va da postul colegilor de partid, ci liberalilor.

De ce e așa important acest post? Pentru că va avea 47 de angajați, pentru că va organiza evenimente de zeci de milioane de lei (multe milioane de euro), pentru că va face angajări, adică noul director sau șef al Centrului Cultural „Creativ” va fi un mic Dumnezeu care va gestiona muuulți bani publici. Foarte mulți.

În subordinea noului supererou vor fi: așa-zisul Muzeu Principia (Metroul din Custozza, clădirea aia de beton făcută de pseudo-arhitectul Daniel Sabău în Parcul Custozza), Palatul Principilor (cu zeci de spații restaurate cu bani europeni), Casa primarului Camil Velican și altele.

Creativul supererou al lui Pleșa va avea în subordine 46 de persoane (cu el 47):
-41 posturi de execuție
-6 posturi de conducere

Pentru noul post au fost vehiculate mai multe nume, sunt doar dintre cei aduși de baronul Hava în Primărie: Robert Roman, Mihai Coșer… Doar că, așa ca în proverbul nostru tradițional, postul nu este pentru cine se pregătește.

Problema este că Ion Dumitrel și-ar vrea propriul om care să gestioneze banii pentru evenimente ai Primăriei Alba Iulia, iar Gabriel Pleșa s-ar vrea candidat mic-erou pentru Primărie din partea PNL-ului. Așadar…

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.