Delegație a comunei Ciugud în vizită la frații din comuna Manta, Republica Moldova

- Administratie - aprilie 11, 2023
Distribuie

„Frații în veci vor fi frați!”

Sunt versurile unui cunoscut cântec patriotic, însă aceste cuvinte caracterizează și înfrățirea dintre comunele Ciugud (România) și Manta (Republica Moldova). Anul aceasta se împlinesc 5 ani de colaborare bilaterală între cele două administrații locale, astfel încât o delegație din Comuna Ciugud a vizitat, timp de câteva zile, comuna Manta.

Delegația, compusă din primarul Gheorghe Damian, viceprimarul Liliana Oargă și consilieri locali, a avut un schimb de experiență cu echipa administrativă de la Manta condusă de primarul Violeta Hîncu.

Un punct important a fost axat pe colaborarea dintre cele două localități pentru dezvoltarea educației, în acest sens fiind vizitate grădinițele „Viorica” și „Catincuța” din Manta, unde copiii i-au întâmpinat pe oaspeți cu zâmbete, poezii, cântece și multă voie bună.

Ciugudenii au descoperit cultura și mai ales tradițiile locale, fiind chiar provocați să învețe meșteșugurile tradiționale la Centrul de Meșteșuguri din Manta, condus de meșterul popular Valentina Grigoriță.

Vizita s-a încheiat cu un moment simbolic în cadrul căruia oaspeții din România au fost invitați să planteze în Parcul Unirii din Manta 30 de trandafiri, într-o formă de inimă, marcând astfel înfrățirea dintre cele două comunități.

(Foto: Primăria Comunei Manta)

Primăria Comunei Ciugud

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.