Aiudeanul Stefan Balog a reprezentat arta românească la un simpozion internațional de artă din Mauritius

- Actualitate - martie 22, 2024
Distribuie

În luna martie 2024 artistul aiudean Stefan Balog a reprezentat România la Simpozionul Internaţional de Artă din Mauritius, unde au participat peste 20 de artişti din Austria, Danemarca, Etiopia, Eritrea, Franţa, Iran, Kenya, Mauritius, Rusia şi Serbia.

Evenimentul a fost iniţiat de artista Nadine Joson din Mauritus, o veche cunoştinţă a Fundaţiei Inter-Art Aiud, care a participat la numeroase proiecte organizate de instituţia aiudeană. Ei i s-au alăturat la organizare numeroase persoane şi organizaţii pentru a duce la bun sfârşit această primă ediţie a simpozionului. A fost organizat sub egida Asociaţiei Carpe Diem, prin susţinerea unor sponsori şi persoane private.

Expoziţia finală a simpozionului de creaţie a avut loc la Centrul Cultural Nelson Mandela din Port Louis în prezenţa Excelenţei Sale dl. Prithvirajsing Roopun, Preşidentele Republicii Mauritius.

„A fost o mare onoare şi o experienţă de neuitat participarea la acest simpozion. Mă bucur tare mult că Nadine Joson a avut tăria să ducă la bun sfârşit acest eveniment, alături de oameni de suflet cum este Angel Angoh, preşedintele Asociaţiei Carpe Diem dar şi numeroşi artişti locali care au contribuit la organizare. Mauritius este o ţară minunată care, mai ales pentru un artist, reprezintă inspiraţie de lung metraj. A fost fascinant să lucrez alături de un grup de artişti foarte talentaţi, să interacţionez cu artiştii locali să să învăţ cât mai mult despre cultura locală, Pe durata simpozionului am avut ocazia să creem având ca temă „Minunile naturii”, dar am avut ocazia să şi vizităm cocheta ţară insulală spre toate cele patru puncte cardinale. Expoziţia finală a reprezentat o sinteză a creaţiei noastre, unde un tablou al fiecăruia a reprezentat un peisaj din Mauritius iar cel de al doilea un peisaj din ţara de origine. Faptul că preşedintele tării ne-a onorat cu prezenţa demonstrează că acest eveniment si-a atins scopul şi reprezintă un pas important privind promovarea culturii din Mauritius pe plan international”, a declarat artistul plastic Stefan Balog. (comunicat)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.