Mircea Hava: „PNL Alba și nominalizarea mea ca și candidat pentru un nou mandat de europarlamentar arată că munca și unitatea își vor găsi întotdeauna recunoașterea și răsplata”

- Actualitate - martie 22, 2024
Distribuie

Mereu am avut o reținere legată de sintagma „cei care au/ ați crezut în mine…”. De crezut, și eu, și voi, credem doar în Dumnezeu. Între oameni, maxim putem vorbi de ÎNCREDERE.

Pentru asta chiar vă sunt dator și vă mulțumesc, fiecăruia dintre voi! Dragilor mei albaiulieni, colegilor și prietenilor din PNL Alba și, fără îndoială, unui om de cuvânt, președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă.

Tot ce s-a construit în Alba, și stiu cât de greu le e multora să înțeleagă, s-a bazat pe încredere. Avem o echipă care a pus preț, mereu, pe onoare, implicare și asumare. Iar asta face ca Hava, Dumitrel, Roman, Hațegan, Nistor, Badea, Rotar, și oricare alt lider PNL din județ, să fie doar curelele de transmisie într-o echipă de gospodari care au știut să-și facă, tot timpul, treaba.

Cred c-am spus-o de multe ori, dar o mai spun, că-mi vine din inimă: am ales să rămân ceea ce sunt și alături de cei lângă care m-am bucurat sau am strâns rândurile la nevoie. PNL Alba și nominalizarea mea ca și candidat pentru un nou mandat de europarlamentar arată că munca și unitatea își vor găsi întotdeauna recunoașterea și răsplata. Asta am făcut, ca președinte, peste 20 de ani, asta se întâmplă, azi, cu Dumitrel președinte, și sunt sigur că are cine să-și facă datoria și pe mai departe.

Am fost parte din toate momentele importante care au transformat Alba. Poate nu mi-a iesit mereu, dar de încercat am încercat să stau în cuvânt, ce zic să și fac să se întâmple. Am primit, la schimb, încrederea voastră. Multumesc, România si, cel mai mult, mulțumesc, Alba Iulia!

Voi rămâne cu aceleași preocupări. Cu misiunea de a apăra munca primarilor și valoarea comunităților, în Parlamentul European. Banii europeni nu trebuie să stea pe hârtie sau în conturi! Trebuie să intre în investiții, cât mai rapid. Cred că e musai să echilibrăm voința și truda primarilor cu răspunderea ministerelor. Iar asta trebuie cerut și impus dinspre Bruxelles!

Să ne fie clar tuturor! E anul în care, la alegerile europene, vor veni cei care au atins „majoratul” odată cu cel al intrării României în Uniunea Europeană. Și, curând, mulți vor pleca, vor călători, o vor cunoaște. Eu unu’, mi-aș dori s-o găsească în pace, lipsită de frământări și extremism, de cei care se-ncăpățânează s-arate că dușmanul e celălalt. Iar Europa este datoare să le-mbunătătească șansa la muncă plătită onest. Să nu uităm că, azi, șomajul în rândul tinerilor este mai ridicat ca niciodată!

Voi continua să mă bat pentru dreptul și optiunea României de a fi în Schengen. Orice altă variantă o consider o sfidare, lipsă de respect față de cât de mult înseamnă românii pentru Europa.

Fiecare dintre noi, de pe această listă a candidaților PNL pentru Parlamentul European, a primit susținerea de a fi acolo. Din momentul acesta, e cazul să avem un singur obiectiv: România ca Europa!

Mircea Hava, europarlamentar PNL

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.